Brug denne metode til at finde ud af, hvilken hudtype du har!

Brug denne metode til at finde ud af, hvilken hudtype du har!

Hvorfor er det vigtigt at vide, hvilken hudtype man har?

Når det kommer til hudpleje, er det meget vigtigt at kende sin hudtype, for at du bruger den pleje som er egnet til din hudtype. Et forkert produkt kan føre til en dårlig effekt på din hud og kan være svært at skille sig af med igen. Når du vælger hudplejeprodukter efter din hudtype, forhindrer du din hud i skadelige reaktioner og andre bivirkninger. Så før du investerer dine hårdt tjente penge i hudplejeprodukter, bør du vide, hvilken hudtype du har og hvordan du kan genkende den fra de andre hudtyper. 


Hvilken hudtype har jeg?

Det kan være rigtig svært at gennemskue, hvilken hudtype man har. Det er ikke altid helt åbenlyst og der kan være flere indikatorer der spiller ind. Der er f.eks. mange, der har den opfattelse, at hvis man døjer med fedtet hud, så må man ikke bruge olier. Det er ikke rigtigt. Ofte er det helt normalt at ens hud er fedtet i overfladen – og nogle gange, når man så kommer under det fedtet lag, kan huden være dehydreret og være i desperat brug for fugt og pleje. 


Netop derfor er det vigtigt at vide, hvilken hudtype du har så du ved, hvordan du plejer den bedst muligt og med hvilke produkter og ingredienser. Hvis du finder det svært at fastsætte din hudtype, er der mange stormagasiner og kosmetologer som kan lave en professionel hudtype test.


Sådan finder du af hvilken hudtype du har ved, at bruge ”the bare-faced” metoden:

Selvom de fleste allerede har en idé om, hvilken hudtype de har, har vi nu en metode vi vil dele med jer, som ikke endnu ved hvilken hudtype de har, eller dem som er i tvivl. Metoden er effektiv og når du først har brugt metoden, er du klar til at pleje din hud, med de helt rigtige produkter til din hud. 


Metoden hedder The bare-faced method og fungere i alt sin enkelthed ved at:

  • Vask dit ansigt i en mild ansigtsrens eller cleanser
  • Dup din hud tør og lad vær med at påføre nogle former produkter 
  • Lad din hud være i omkring 30 minutter og start derefter din hudtest. Føler du din hud er en smule stram, i sær hvis du laver grimasser? Eller er din T-zone begyndt at skinne lidt?
  • Hvis du ikke har set nogle former for ændring i huden, kan du vente yderligere 30 minutter.

 


Når du er begyndt at kunne se resultater ved din hudtype test kan du gå ud fra disse overordnet kendetegn ved de forskellige hudtyper og hvordan du plejer den:


Tør hud: Hvis din hud føles udtørret eller stram, når du smiler er det højest sandsynligt fordi du har tør hud. Tør hud kan i værre tilfælde også skalle af i små flager. Tør hud bliver ofte forværret i vinter halvåret, af kulde og omskiftelige temperaturer fra koldt til varmt. Hvis du har tør hud, skal du være ekstra omhyggelig med ikke at tage for varme bade og vaske din hud i vand for ofte, da dette kan gøre din tørre hud endnu værre. Når man har tør hud kan man ofte også se fine linjer og rynker tydeligere end normalt. Vælg plejende ingredienser som trænger dybt ned i huden, som kan give de vitaminer som huden mangler. Her er nogle eksempler på olier som er god til tør hud: Jojoba olie, Sesamfrøolie, Olivenolie og Avokado olie.


Normal hud: Hvis du bemærker en let glans på din næse og pande uden yderligere bemærkninger, har du med stor sandsynlighed normal hud. Kendetegnene ved normal hud, er at der ikke er de store problemer med urenheder, store porer eller olieret hud. En normal hud vil være smidig, elastisk og porerne vil være små. Normal hud har stadig brug for pleje og fugt. Her er nogle eksempler på olier, som er gode til normal hud: Kokosolie, Solsikkeolie, Mandelolie og Argan olie.


Fedtet hud: Hvis der er meget glans på din næse, pande og kinder så har du tendens til fedtet hud. Ved fedtet hud, har du ofte store porrer og du er ofte skinnende omkring næsen, hagen eller i nogle tilfælde hele ansigtet. Her bør du rense din hud dagligt, helst to gange dagligt for at holde olierne væk og undgå tilstoppet porrer. Til fedtet hud er det vigtigt at bruge olier som er i kategorien tør olier. Tør olier er defineret ud fra, at de netop ikke tilstopper porerne. Et par eksempler på tør olier er; Solsikkeolie, Jojobaolie, Mandelolie og Vindruekerneolie.


Sensitiv hud: Hvis din hud er lidt kløende og måske lidt rød, så har du sandsynligvis følsom og sensitiv hud. Din hud kan nemt virke irriteret og kan være ekstra følsom over for parfume, skrappe ingredienser og gnidninger på huden, da huden kan føles varm efter dette. Nogle er de bedste olier at bruge på sensitiv hud er: Jojobaolie, Mandelolie, Abrikoskerneolie og Sesamfrøolie.


Derudover er der nogle klare kendetegn ved andre former for hudtyper. 

Uren hud: Ofte er præget af bumser, hudorme og/eller akne. Uren hud skal behandles for sig selv, og bør ikke plejes til f.eks. olieret hud, da der kan være ingredienser som ikke går overens med uren hud. Ofte er der store og tilstoppet porer, samt tendens til ophobning af døde hudceller. Rens din hud dagligt gerne to gange dagligt for at få renset urenhederne i dybden. Brug cremer der plejer men ikke tilstopper porerne. Gode olier til uren hud er eksempelvis; Argan olie, Hybenkerneolie, Vindruekerneolie, og Jojobaolie.


Moden hud: Du har fine linjer og eller begyndende rynker. Ofte mangler huden fugt og elasticitet da kollagen produktionen i huden bliver mindre og mindre, jo ældre vi bliver. Her bør huden blive plejet i dybden med ingredienser som har anti-aging effekt og som kan tilføre huden de vitaminer, mineraler og fugt huden mangler. Især olier med et højt indhold af ellaginsyre er gode til moden hud, da det er et kraftigt antioxidant som bekæmper rynker og fine linjer. Gode bæreolier som har anti-aging effekt er; Jojobaolie, Granatæblefrøolie, Hybenkerneolie og Abrikoskerneolie.


Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.