FRAGTFRI TIL PAKKESHOP VED KØB OVER 400,- KR. | DANSK WEBSHOP - HURTIG LEVERING

 

Lidt om os på her på “Heden”

Vi er et forholdsvis ungt par, Dasha og Dan, vi bor ud til Limfjorden på et nedlagt landbrug hvor vi nu er os to, ca. 10 høns, 5 katte, plus nogle tusinde bier.

dashadan 300x184 e2475b82 53bf 42af 9f0e

I 2015 besluttede vi os for at starte som hobby biavlere, Dasha’s far er i forvejen biavler så hun kendte lidt til det i forvejen. Så vi fik den første familie og har siden fået to ekstra. Forholdsvis hurtigt fandt vi også ud af at selvom vores område stort set kun består af natur, så var det ofte meget svært for bierne at finde nektar og pollen, så vi satte os for at finde ud af hvorfor. Efter kort tids søgning stod det klart at den danske natur har ændret sig rigtig meget siden landbruget er blevet mere effektivt. Så på baggrund af det fandt vi på at starte dette projekt som vi håber, kan være med til at ændre situationen en smule.

Så hvorfor “Hedenhus”? Det er temmeligt simpelt, vores vej hedder “Heden” og vi bor i et “hus”.

Vi går begge to en del op i økologi og bæredygtighed og er meget opmærksomme på hvad vi udsætter os selv for af kemikalier, så vi laver selv en del af de kosmetik og hudpleje produkter vi bruger, så ved vi hvad der er i dem. Vores natur er utrolig vigtig og vi tror at vi kan være med til at gøre en forskel, så i vores dagligdag gør vi noget for at undgå alt for meget spild, vores madaffald går til hønsene, det hønsene ikke vil have ryger på komposten.

Vi sorterer glas, papir, plast og metal fra vores affald og sørger for at det går til genbrug. Og i vores webbutik prøver vi så vidt muligt at genbruge emballagen vi får fra vores leverandører så vi undgår spild. Og bestiller du hos os kan du sagtens opleve at vi bruger avispapir og reklamepapir til indpakning i stedet for plastik, men først og fremmest bruge vi den emballage vi modtager andre steder fra, især sørger vi for at den plast-emballage vi modtager andre steder fra bliver genbrugt. I shoppen forsøger vi også at bruge glas eller metal til emballage frem for plastik.

 

Da vi startede i 2015 gik Dasha i skole og Dan arbejdede indenfor IT, men havde et håb om at vi en dag kunne drive på fuld tid. I marts 2020 tog vi så springet og besluttede vi os for at forsøge at gøre det til fuld tid og flyttede webshoppen til større lokaler, så nu har vi et lager på 900m2. Flytningen har gjort det muligt for os at udvide sortimentet da vi ikke længere er begrænset af plads.

bierne

I juli 2022 flyttede vi endnu en gang, denne gang til egne lokaler. Vi har siden 2021 ledt efter et andet sted hvor vi selv kunne sætte præg på indretningen og komme væk fra gas som det primære opvarmning. Så december 2021 fandt vi egnede lokaler som vi hurtigt fik lavet en aftale omkring overtagelse, og i juli 2022 flyttede vi inde. Vi har nu solceller på taget og gået over til luftpumpe i stedet for gas. Og så er der 5000 m2. areal hvor vi kan plante og ellers lade området være vild med vilje.

Bierne er stadig i højsædet hos os, de er dog stadig placeret i privaten og her passer vi dem stadig samtidig med at vi passer webshoppen. Vi har nu et areal på ca. 15.000 m2 hvor vi har plantet træer, buske og blomster, og vi fortsætter med at udvide det med flere blomster og buske.

Og vores bier trives, det samme gør de mange vilde bier og sommerfugle som også er kommet til i takt med at vi har plantet. Som en bonus har vi nu altid godt befrugtede frugttræer og frugtbuske.

Læs mere om bi projektet her

Du finder os her:
Hedenhus ApS
Gravene 22
7860 Spøttrup
CVR: DK41133791

Find os også her:
Facebook
Instagram
YouTube
Pinterest

miljoe pakning badge 300x300 1