Lidt om os her på Hedenhus, fra start til slut

Lidt om os på her på "Heden"

Vi er et forholdsvis ungt par, Dasha og Dan, vi bor ud til Limfjorden på et nedlagt landbrug hvor vi nu er os to, ca. 10 høns, 5 katte, plus nogle tusinde bier.

I 2015 besluttede vi os for at starte som hobby biavlere, Dasha’s far er i forvejen biavler så hun kendte lidt til det i forvejen. Så vi fik den første familie og har siden fået to ekstra. Forholdsvis hurtigt fandt vi også ud af at selvom vores område stort set kun består af natur, så var det ofte meget svært for bierne at finde nektar og pollen, så vi satte os for at finde ud af hvorfor. Efter kort tids søgning stod det klart at den danske natur har ændret sig rigtig meget siden landbruget er blevet mere effektivt. Så på baggrund af det fandt vi på at starte dette projekt som vi håber, kan være med til at ændre situationen en smule.

Om Hedenhus

Det er temmelig simpelt, vores vej, hvor vi startede butikken, hedder “Heden” og da vi skulle finde på et navn, så faldt valgtet på “Hedenhus”.

Vi går begge to en del op i økologi og bæredygtighed og er meget opmærksomme på hvad vi udsætter os selv for af kemikalier, så vi laver selv en del af de kosmetik og hudpleje produkter vi bruger, så ved vi hvad der er i dem. Vores natur er utrolig vigtig og vi tror at vi kan være med til at gøre en forskel, så i vores dagligdag gør vi noget for at undgå alt for meget spild, vores madaffald går til hønsene, det hønsene ikke vil have ryger på komposten.

Vi sorterer glas, papir, plast og metal fra vores affald og sørger for at det går til genbrug. Og i vores webbutik prøver vi så vidt muligt at genbruge emballagen vi får fra vores leverandører så vi undgår spild. Og bestiller du hos os kan du sagtens opleve at vi bruger avispapir og reklamepapir til indpakning i stedet for plastik, men først og fremmest bruge vi den emballage vi modtager andre steder fra, især sørger vi for at den plast-emballage vi modtager andre steder fra bliver genbrugt. I shoppen forsøger vi også at bruge glas eller metal til emballage frem for plastik.

Da vi i 2017 startede Hedenhus, gik Dasha i skole og Dan arbejdede indenfor IT. Vi startede shoppen med 2 produkter, og d. 28 maj 2017 var en stor dag for os, der fik vi vores første ordre i shoppen! Men begge havde vi et håb om at vi en dag kunne drive Hedenhus på fuld tid.

I marts 2020 tog vi så springet fuldt ud, og besluttede vi os for at forsøge at gøre det til fuld tid. Så vi flyttede webshoppen til større lokaler, det betød at vi fik et lagerareal på 900m2. Flytningen gjorde det muligt for os at udvide sortimentet da vi ikke længere er begrænset af plads.

I juli 2022 flyttede vi endnu en gang, denne gang til egne lokaler. Vi har siden 2021 ledt efter et andet sted hvor vi selv kunne sætte vores eget præg på indretningen og komme væk fra gas som det primære opvarmning. Så december 2021 fandt vi, efter lang tids søgning, egnede lokaler hvor vi fik lavet en aftale omkring overtagelse, og i juli 2022 flyttede vi ind.

Vi har nu solceller på taget, gået fra gas over til luftpumpe i stedet for. Og bedst af alt, så er der 5000 m2. udendørsareal, hvor vi kan plante blomster og buske, og ellers lade området være vild med vilje.

Om Hedenhus

Bierne er stadig i højsædet hos os, de er dog stadig placeret i privaten, og her passer vi dem stadig, samtidig med at vi passer webshoppen ved siden af.

Vi har nu et areal på ca. 15.000 m2 hvor vi har plantet træer, buske og blomster, og vi fortsætter med at udvide det med flere blomster og buske.

Vores bier trives, det samme gør de mange vilde bier og sommerfugle, som også er kommet til, i takt med at vi har plantet. Som en bonus har vi nu altid godt befrugtede frugttræer og frugtbuske.

Læs mere om bi projektet her

Du finder os her:
Hedenhus ApS
Gravene 22
7860 Spøttrup
CVR: DK41133791

Find os også her:
Facebook
Instagram
YouTube
Pinterest

Om Hedenhus