Alt du bør vide om Tranebærolie og dets mange fordele

Tranebærolien er fuld af antioxidanter

De fleste af os, har nok stødt på tranebær før i en eller anden form. Det kan eksempelvis være i et kosttilskud eller måske som tranebærjuice, der er ingen her der dømmer, hvis det har involveret alkohol ;). De færreste har dog nok tænkt over, hvor fantastisk dette lille superbær faktisk er. Faktisk er Tranebæreret så fantastisk at det overgår alle andre frugter og grøntsager i verden med dets høje indhold af antioxidanter!

Tranebærolie også kendt som Tranebærkerneolie

Vores Tranebærolie eller Tranebærkerneolie er økologisk og koldpresset fra tranebær kernerne. Og denne tranekernebærolie er i levnedsmiddelkvalitet og kan derfor indtages. Olien har en lys guldgrøn farvetone med en behagelig, let frugtagtig, sød vegetabilsk oliearoma. Når du bruger tranebærolie i din madlavning vil din hud også få nogle af de mange antioxidante fordele. Dog vil du se det bedste resultat på huden, ved at tilføre olien udvortes og lokalt på det område som du ønsker at pleje. 

Hvad er Tranebærolie?

Tranebær er en superfrugt og er unik blandt de fikserede olier, fordi den indeholder en meget høj essentiel fedtsyreprofil. Derudover har olien et højt indhold af tokoferoler og tokotrienoler som er E-vitamin. Olien indeholder også høje phytostetoler og en 1:1 forhold mellem omega 3 og omega 6. Det er Omega 3 og omega 6 fedtsyrerne som giver de fremragende antioxidante og hudplejende fordele. 

Hvad er Tranebærolie godt for?

Tranebærolie er en af de vegetabilske olier med det højeste indhold af antioxidanter og phytosteroler, hvilket gør olien til et fremragende supplement til blandt andet din naturlige solbeskyttelse. Tranebærolien kan forhindre din hud fra fotoskader. Det høje indhold af antioxidanter beskytter din hud fra frie radikaler og dermed kan tranebærolie hjælpe mod tidlig tegn på aldring og usund hud.

Benzosyre som findes i tranebærolie bekæmper hudirritation og betændelse. Det høje indhold af omega 3 og omega 6 fedtsyrer hjælper med at styrke hudens beskyttende barirriere, hvilket betyder at det kan være perfekte sammensætning til at berolige betændte og tørre hudsygdomme som eksempelvis eksem, psoriasis og rosacea. 

Alt du bør vide om Tranebærolie og dets mange fordele

Tranebærolie til hudpleje

Generelt er Tranebærolie som hudpleje, hurtig absorberende, meget fugtgivende og god mod hudsygdomme som ovenover nævnte eksem, psoriasis og rosacea men også andre hudlidelser som akne, tør skællet hud og kløende hud. Olien er yderst antiinflammatorisk og tilsætter andre bærerolier længere holdbarhed, grundet oliens høje indhold af E-vitamin

Olien kan bruges til rigtig mange ting og er meget alsidig og olien er rigtig god til sæber, kropscremer, lotions, hårpleje, massageolier, læbepomader, neglebåndsolier og spa-behandlingsolier.

Opsummering af Tranebærolie

  • Tranebærolie er fuld af antioxidanter, e-vitamin, omega 3 og 6 fedtsyrer.
  • Tranebærolie er god til hudpleje som den er, men også sammen med andre olier.
  • Tranebær bekæmper hudirritation og betændelse, og god til eksem, psoriasis og rosacea.

Hvor kan man købe Tranebærolie?

Er du også blevet lidt mere forelsket i tranebærolie efter al denne nye viden? Du kan købe vores lækre økologisk koldpresset tranebærolie lige her.