Idéer til indendørs ferieaktiviteter i ferien

Sjov indendørs aktivitet

Det er blevet den tid på året igen. Børnene har fri fra skole og institutioner. Vi krydser alle fingre for at vejret bliver godt – men lad os være ærlige, chancen er lille. Derfor er det altid godt at have nogle indendørsaktiviteter, så børnene og voksne kan blive underholdt. I dette blogindlæg guider vi dig til, hvilke hyggelige aktiviteter du kan lave med børn og børnebørn. Det kræver en voksen, da nogle af tingene skal varmes i ovnen eller på komfuret.

Lad os komme i gang med listen!

Rul dine egne bivoks lys

Det kan lyde svært men det er det faktisk slet ikke, selv nogle af de yngste børn kan være med! Vi har gjort det ekstra nemt for dig, da du kan købe en begynder pakke, hvor der er nok til at lave mindst 10 spidse lys. I pakken får du bivoksplader, væge, saks, kniv og opskriften. Det eneste du skal have til rådighed er en lineal, en ovn, en bageplade og et viskestykke.

Du kan også se hele opskriften her og læse meget mere om, hvordan du kan rulle dine egne bivoks lys. Eller se vores YouTube video guide her.

Rul selv bivoks lys i ferien

Undgå sprukne læber – Lav dine egne læbepomader

Endnu en aktivitet der lyder svært! Men det er virkelig nemt at lave dine egne læbepomader. Det kræver heller ikke en større investering at komme i gang. Faktisk har vi endnu en gang gjort det nemt for dig!

Vi har lavet et nemt læbepomade sæt, hvor du får hylstre, de ingredienser du skal bruge samt opskriften. Det eneste du skal, er at have et ildfastglas / syltetøjsglas, en gryde, elastikker (valgfrit) og et komfur.

En af de helt store fordele ved at lave dine egne læbepomader er, at du ved hvad der er kommet i dem. Vores opskrift på læbepomade består kun af naturlige og økologiske ingredienser, så du behøver ikke at være nervøs for, at børnene får det i munden!

Du kan læse mere om hvordan du laver dine egne læbepomader her, eller køb vores læbepomade sæt her.

Du kan også se vores video, hvordan du laver din egne læbepomade med vores DIY sæt her

Lav selv læbepomade sæt til brug i ferien

Smelt dine egne naturlige bivoks lys

Bivokslys er et sundere alternativ til stearinlys. Det skal dog forstås på den måde, at alle lys vil forurene, især hvis det står og blafre. Bivokslysene forurener ikke nær i den grad, som stearinlys gør. Når bivokslys brænder, renser de luften som en naturlig luftrenser. Bivoks producerer nemlig negative ioner, når det brændes.

Det er ganske simpelt at smelte sit eget bivokslys. Den vigtigste ingrediens er selvfølgelig bivoks! Men også en korrekt væge er vigtigt. Du kan ikke bruge hvilken som helst væge. Det kræver at vægen er lavet til bivoks. Du kan se vores væge her.

Ud over vægen skal du bruge en krukke eller anden beholder. De fleste har oplevet at lyset laver en tunnel ned gennem lyset. Det ser rigtig træls ud og det gør, at der går en masse til spilde. For at undgå dette, er det vigtigt at du lader lyset brænde til hele overfladen er smeltet.

Du kan se opskriften på smelt selv bivokslys her og læse meget mere om hvordan du smelter dit eget bivoks lys.

Smelt selv lys af bivoks i ferien

Lav din egen naturlige og økologiske creme

Vi har en hel hjemmeside fyldt med forskellige opskrifter på cremer. Men måske ønsker du at holde det simpelt? Måske er det din første gang, du skal lave creme eller måske skal du lave det med børn og vil derfor holde det nemt og simpelt, så har vi igen den perfekte løsning.

Hos Hedenhus kan du nemlig købe et cremesæt, hvor vi har sørget for bøtter, labels, bivoks, mandelolie, E-vitamin olie, kokosolie og opskriften. Det er ganske simpelt. Vi leverer alle ingredienser, du skal bare have en gryde, ildfastglas / syltetøjsglas / skål, en ske, en dejskraber og et komfur.

Det er nemt at lave cremen og du kan forvente at skulle bruge mellem 30-45 minutter på at lave cremen. Vi har også lavet en lille video, hvor vi demonstrerer, hvordan du laver cremesættet. Du kan finde videoen på lav selv creme her. Du kan læse mere om vores lav selv cremesæt her.

Lav selv creme sæt til ferien

Smelt dit eget naturlige bivoks duftlys

Vi har nævnt hvordan man kan smelte sit eget bivokslys længere oppe, men når man skal lave sit eget duftlys med bivoks, er det en lidt anden opskrift hvor du også kan tilføre noget naturlig duft til dine lys.

Grunden til at vi skal bruge en anden opskrift, er fordi at bivoks i sig selv, ikke holder særlig godt på duften. Derfor skal man bruge lidt flere ingredienser til at smelte sine egne naturlige bivoks duftlys.

Er du i tvivl om hvilken duft du ønsker at tilsætte dit bivokslys, så kommer her lidt info om aromaterapi. Hvis du ønsker at lette dit sind og lindre stress, skal du bruge lavendelolie i lyset. Eukalyptusolie giver energi og forbedrer fokus, mens citronolie giver energi og kan lindre angst og depression.

Du kan naturligvis også vælge den æteriske olie du bedst kan lide duften af. Du skal bruge bivoks, kokosolie og æterisk olie. Derudover skal du bruge en beholder og bivoksvæge. Du kan læse mere om, hvordan man smelter sit eget duftlys her.

Smelt selv bivokslys med duft i ferien

Rigtig god fornøjelse

Jeg håber du kan bruge opskrifterne og at i får en god ferie med hyggelige indendørsaktiviteter. Vi håber at du vil smide en kommentar om dit projekt eller dele et billede med os på vores Instagram @hedenhus eller #hedenhus