Smelt dine egne naturlige bivokslys

Smelt dine egne naturlige bivokslys

Bivokslys til hyggelige stunder

Efteråret er kommet og nu er det tid til hyggelige stunder indendørs. Mørke og kolde dage, giver ofte os lyst til at tænde stearinlys.. Vi ved dog alle godt at, stearinlys er meget forurenende og dårlige for os. Her kommer bivoks ind i billedet!

Er bivokslys sundere end almindelige stearinlys?

Det korte svar er ja! Bivokslys er sundere, men det skal forståes på den både, at alle lys vil forurene især hvis det blafre. Men bivokslysene forurener ikke nær i den grad, som stearinlys gør. Når bivokslys brænder, renser de luften som en fantastisk, naturlig luftrenser. Bivoks producerer nemlig negative ioner, når det brændes. De negative ioner binder sig til de positive ioner (som f.eks. støv, pollen, skimmelsvamp, lugt og toksiner), der flyder rundt i luften. Bivoks hjælper således med at rense denne proces i luften.

Hvorfor er det bedre at brænde bivokslys?

Fordi bivoks har et højere smeltepunkt end andre vokse. Bivokslys holder også længere end de fleste andre lys, fordi det er så tæt. Det vil sige at du vil opleve at dine bivokslys brænder det langsommere og drypper mindre. Mange anser bivokslys for at være drypfrie.

Rigtig god fornøjelse

Jeg håber du kan bruge opskriften! Vi håber du vil smide en kommentar om dit projekt herunder eller dele et billede med os på vores Instagram @Hedenhus elller #Hedenhus

Det skal du bruge

Dette skal du bruge:

 • 1 stk Ildfast glas
 • 1 stk Røre pind
 • 1 stk Gryde
 • 1 stk Krukke eller anden beholder som f.eks. glas, krus, syltetøjsglas osv.
 • 1 stk Væge
 • 1 stk Klips eller dåsering
 • 1 stk Tøjklemme

Ingredienser

Sådan gør du:

1. Tag din krukke eller beholder og fyld den 1 1/2 gang med bivoks.

2. Hæld derefter det opmålte bivoks granulat over i dit ildfaste glas.

3. Placer dit ildfaste glas i et vandbad med en gryde og vand. Rør med jævne mellemrum.

4. Mens dit vand varmer op, skal du tage din væge og dåsering, metalclips eller lignende. Bind en knude om midten på dåseringen.

5. Når bivoksen er næsten smeltet, tager du lidt af voksen op med din rørepind og tilfører det på bagsiden af dåseringen, du kan også dyppe den ned i voksen.

6. Mens voksen stadig er våd og varm, klæber du dåseringen ned i midten af krukken, så bivoksen fungere som en slags lim. På denne måde, sikre vi os, at vores væge sidder fast i bunden og forbliver centreret, når vi hælder den smeltede voks ned i krukken.

7. Når alt bivoksen er smeltet, tager du glasset op af gryden og tørrer det af for kondensvand og vand.

8. Hæld nu den flydende voks ned i krukken.

9. Tag vægen og placer den på midten. Brug en tøjklemme som hjælper, til at holde vægen på plads, til voksen er stivnede helt. Klip vægen til.

10. Når lyset er kølet ned, er det klar til brug.

Vil du have duft i lyset, så har vi en guide til smeltelys med duft her: Se smelt dit eget naturlige bivoks duftlys guiden her

Tjek også vores rul selv bivokslys guide, vil du ikke smelte lys, så kan du rulle dem ud fra bivoksplader: Se rul selv bivokslys guiden her


3 kommentarer


 • Dasha

  Hej Karin, ja det er korrekt at vægen er vigtig for den bedste forbrænding af bivoksen. Vi har vægen der er egnet til bivoks her: https://hedenhus.dk/products/vaege-til-bivokslys-1-meter De bedste hilsener fra Dasha


 • Karin Lietz

  Hej Dasha, rigtig god` indput! Tak for det. Jeg gør ud fra, at vægen også kan købes hos jer? Kvaliteten af den har også indflydelse på et godt miljø i lukket rum. ? Med de bedste hilsner Karin(Karins Urtegodter)


 • Birgitte Schouenborg

  Hej, Hvor stor er diameteren på krukken? Jeg har forsøgt mig med en diameter på 8 cm Men lyset laver desværre “tunnel” når det brænder og vægen drukner. Jeg bruger jeres faste bivoksblok i stedet for pellets. Betyder det noget ? Bh Birgitte


Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.