Sådan laver du dine første læbepomader

Sådan laver du dine første læbepomader

Det er nemt at lave dine egne læbepomader, det kræver heller ikke en større investering at komme i gang, og de penge du bruger på ingredienser og redskaber er hurtigt tjent hjem igen.

En af de helt store fordele ved at lave dine egne læbepomader er at du ved hvad der er kommet i dem. Køber du en læbepomade i en butik eller apoteket kan du ofte se en ingrediens liste som indeholder en hel del kemiske ingredienser som ofte ikke er nødvendige, men billige for producenterne at bruge i stedet for de mere naturlige varer.

En vigtig ting når du laver dine egne læbepomader eller kosmetik generelt er hygiejnen. Det er rigtig vigtigt at du er grundig med hygiejnen. Laver du læbepomader til dig selv, så kan du sagtens stå i køkkenet og lave dem, men laver du til familie, venner, bekendte eller sælger du dem, så skal du lave det i et rent rum hvor der ikke foregår tilberedning af madvarer eller lignende som kan forurene kosmetikken. Men fokus i denne artikel er at lave læbepomader til dig selv.

Det skal du bruge

Far at kunne lave dine egne læbepomader skal du bruge:

 

Ingredienser

Ingredienserne i denne opskrift jeg har valgt er simple men virkningsfulde, de giver fugtighed til dine læber og gavner din hud uden at skade den på nogen måde. Opskriften her er nok til cirka 8 stk. 4,5 ml. læbepomader.

Du kan med fordel bruge æteriske olier i dine læbepomader, æteriske olier har hver især deres egne gavnlige effekter som kan tilføje gode egenskaber til dine læbepomader. Nogle æteriske olier indeholder dog parfumestoffer som kan være et problem for folk som er allergisk overfor parfume, derfor skal du ikke ukritisk anvende alle æteriske olier.

Fremgangsmåde

1. Kom vand i gryden/kasserollen og sæt den på varmepladen som skal indstilles på middelvarme. Derefter måler du alle ingredienserne op og putter det hele i det ildfaste glas.

2. Placer det ildfaste glas i gryden og smelt alle ingredienserne, brug en ske eller glas rørepind til at sikre det hele er blandet godt, sørg for at det ikke bliver for varmt da du risikerer at ødelægge nogle af de gavnlige stoffer som er i ingredienserne.

3. Mens du venter på at det hele er smeltet kan du klargøre hylstrene, sørg for at de er skruet helt i bund, placer en elastik omkring 4 hylstre eller flere, så er der styr på dem når du skal hælde pomaden i.

 

4. Når det hele er smeltet og rørt sammen skal du hælde pomaden i hylstrene, tag fat i toppen af det ildfaste glas og hæld væsken i hylstrene, brug eventuelt en glas tang til at tage fat i glasset med. Den varme pomade vil trække sig sammen når den afkøles, derfor kan du med fordel efterfylde pomaderne så de er helt fyldte.

 

5. Rengør redskaberne med det stadig er lidt varmt da det er langt nemmere at få pomaden af. Sørg for at bruge sæbe og varmt vand, bruger du koldt vand er det svært at gøre rent.

6. Vent på at læbepomader er kølet af, du kan med fordel sætte dem i køleskabet hvis du vil have det til at gå hurtigere. Vælger du at sætte dem i køleskabet så sørg for at sætte hætten på før, så er mindre udsatte for at modtage bakterier fra madvarerne.

Det var alt!

Håber du kan bruge artiklen til at komme i gang med at lave dine egne læbepomader, god fornøjelse.

Med venlig hilsen, Dan


10 kommentarer


 • Dan

  Hej Pia, Tak for at gøre opmærksom på at størrelserne ikke længere er angivet, jeg har nu rettet så de er på igen. Angående de 5 ml. klare, så er størrelsen som følgende: Længde udvendig 6,65 cm. Udvendig diameter 1,65 cm. Hav en god dag. Med venlig hilsen, Dan


 • Pia Larsen

  Hej Jeg har lige købt læbepomade hylstre klare 5ml hos jer. Siden jeg bestilte har I lavet et nyt website (som er rigtig fin), og her mangler oplysninger om højde og diameter på hylstrene. De var oplyst på den gamle side. jeg skal have lavet labels og vil derfor rigtig gerne kende målene. Venlig hilsen Pia


 • Mette Gertrud

  Hej. Er det muligt at se etiketterne/Labels som følger med kittet til læbepomaderne et sted? :) Er de runde, firkantede eller? :) mvh Mette Gertrud


 • Camilla

  Hej, spændende læsning – det må jeg vidst prøve! Et spørgsmål: hvordan ved jeg at jeg ikke kommer til at opvarme ingredienserne for meget? Er med på at det selvfølgelig ikke må koge, men hvor går grænsen rent temperatur mæssigt? Mvh Camilla


 • Dan

  Hej Camilla, generelt gælder det at hvis din blandig bliver mørkere så har du varmet det for alt meget. Da alle smør og olier har forskellige smeltepunkter gælder det at hvis du kan ramme 5-7 grader over det produkt som er det højeste smeltepunkt, ellers kan blandingen størkne for hurtigt. I vores eksempel her i artiklen er det bivoksen som har det højeste smeltepunkt på mellem 62-64 grader. det vil sige at du ideelt helst skal varme op til maksimum 71 grader. Det kan være umådeligt svært at ramme uden professionelt udstyr, så derfor gælder det at du skal røre under opvarmningen, som foregår på middel temperatur, og så snart det hele blandingen er smeltet, klart og uden klumper, så er blandingen klar. Mvh. Dan


 • Dan

  Hej Cecilie, ja du kan sagtens bruge en anden æterisk olie :-) Hilsen Dan – hedenhus.dk


 • Cecilie

  Hej, Kan man tage en anden æterisk olie i, hvis man vil det? :-). Hilsen Cecilie


 • Maja

  Hej, Jeg har et spørgsmål angående doseringen af de æstetiske olie. Jeg har lige købt kittet med læbebalsam + appelsin olie, som svarer til 8 hylstre. I opskriften foroven anbefaler du som eks 2 dråber lavendel. I andre opskrifter som jeg har skimmet rundt på nettet nævner de forskellige antal dråber fra 10-15. Hvor mange dråber vil du anbefale hvis man ikke ønsker at den bliver over parfumeret eller for mild i duften?


 • Dan

  Hej Lisette, det er højest sandsynligt sheasmørret der danner store krystaller når den størkner. Prøv at stille pomaderne i køleskabet umiddelbart efter de er påfyldt, ved at fremskynde størkningsprocessen kan de store krystaller ofte undgås. Mvh. Dan – hedenhus.dk


 • Lisette Windsor

  Hej jeg bruger opskriften men bruger mango smør istedet for kakao smør, mine læbepomader bliver grynet efter nogen dage. Jeg blander sheasmør, bivoks, mangosmør, e vitamin, Jojoba olie, citron olie og Mandelolie i mine. Kan i hjælpe mig til hvorfor de bliver sådan ?


Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.