Myrraolie - Økologisk

Myrraolie - Økologisk

Varenr.: 1608_2

Normalpris59,00 kr
/
inkl. moms

størrelse
  • Fragtfri til pakkeshop ved køb over 400,- kr.
  • På lager - Klar til afsendelse

Økologisk ægte æterisk Myrraolie er fremstillet ved vanddampdestillering af harpiks fra det økologiske Commiphora myrrha træ.

Myrraolie kendes også som Hirabol og Myrrh oil.

Oliens egenskaber inkludere at være cellefornyende, inflammationshæmmende, styrkende og yderst velegnet til fedtet, tør og moden hud. Folk med sensitiv hud bør være forsigtig med denne olie.

Anvendes blandt andet i kosmetik, cremer, lotions, parfume og aromaterapi m.m.
Læs mere om olien længere nede på siden.

INCI: Commiphora Myrrha Gum Oil

Om Myrra

Myrra nævnes ofte i religiøse overbevisninger og bruges stadig i forbindelse med religiøse ceremonier den dag i dag. I det gamle testemente er der flere tekster der omtaler brugen af myrra til renselse af kvinder. Myrra var en vigtig bestanddel af en parfume ved navn mefaleion som de gamle grækere brugte til aromaterapi. Myrraolie har en kraftig, raffineret og krydret duft, som menes at have været brugt som et eksotisk og erotisk pust, eftersom planten kan virke seksuelt stimulerende. Olien bliver ofte brugt som bundnote i parfume.

Myrraolie til aromaterapi

I aromaterapi menes Myrraolie at kunne fremme følelsesmæssig velvære, lindring ved forkølelse, lindre overbelastning, lindre hoste, bronkitis og slim. Når man indånder Myrraoliens beroligende duft menes det, at løfte negative stemninger, fremme følelsen af åndelig opvågning. Udover at kunne hjælpe mod forkølelsessymptomer, kan Myrraolie også virke opkvikkende, rensende og behandle høfeber.

Myrraolie til hudpleje

I hudpleje er Myrraolie god til at berolige irriteret hud og hud med inflammation. Myrraolie er god til tør og fedtet hud, med speciale i at kurere tør, revnet hud ved at genoprette hudceller og revitalisere beskadiget hud. Derudover er olien god til at rense huden, da den fungerer som et naturligt antiseptisk middel. Olien tilføjes ofte til hudplejeprodukter for at bidrage med sine fugtgivende egenskaber samt duft. I det gamle Egypten, brugte egypterne olien til at forhindre aldring og opretholde en sund hud. I 2010 blev en forskningsundersøgelse lavet, hvor der blev opdaget, at topisk påføring af Myrraolie, kunne hjælpe med at hæve antallet af hvide blodlegemer omkring sår, hvilket førte til hurtigere heling.

Myrraolie til hårpleje

Når Myrraolie anvendes i håret, kan olien hjælpe med at styrke rødderne og reducere eller forhindrer hårtab. Grunden til dette er fordi at Myrraolie er et naturligt astringerende middel, der forhindre dit hår i at blive skørt og skællet. Olien absorberes nemt og kan derfor give ekstra næring til hårrødderne. Du kan nemt lave en blanding af Myrraolie og en god bæreolie og massere ind i din hovedbund og hår, for at give den optimale hårpleje. Du kan også nemt tilføre et par dråber til din shampoo, for at opnå et sundere hår.

-

Anbefalet dosering: Max 1%.

Olien skal opbevares i lukket beholder ved stuetemperatur eller køligere, bør ikke stå i direkte sollys.

Indeholder naturligt følgende allergene parfumestoffer som kan give gener for personer med parfumeallergi (læs mere her): Limonen og Linalool.

Advarsel når olien er i sin koncentrerede form: Kan være livsfarligt hvis indtages og/eller kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion, hudirritation og alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer. Brandfarlig væske og damp.

Fragtfri til pakkeshop ved køb over 400,- kr.