Kamferolie - Økologisk
Kamferolie - Økologisk

Kamferolie - Økologisk

Varenr.: 1007_10

Normalpris49,00 kr
/
inkl. moms

størrelse
  • Fragtfri til pakkeshop ved køb over 400,- kr.
  • På lager - Klar til afsendelse

Økologisk ægte æterisk Kamferolie er fremstillet ved vanddampdestillering af barken fra økologisk Kamfertræ (Cinnamomum Camphora).

Olien kendes også som Hvid Kamferolie, eller White Camphor Oil.

Olien egenskaber inkluderer at være anti-inflammatorisk, antiseptisk, antiviral, bakteriedræbende og stimulant.

Anvendes blandt andet i kosmetik, cremer. salver, lotions, parfume og aromaterapi osv.

INCI: Cinnamomum Camphora Bark Oil

Se vores samling af kosmetik opskrifter der indeholder Kamferolie

Kamfertræet kan vokse op til 35 meter, og kamferolien findes i alle dele af træet. Kamfertræet er et stedsegrønt træ, der vokser til en enorm størrelse, den har hvide blomster.

I Kina og Japan kan kamfertræet ofte vokse sig så gammel som tusind år. For at producere kamferolien skal træet være mindst 50 år gammel. Kamfer var velkendt som et middel mod pesten i Persien (nu Iran). Det blev også brugt i balsamering. Kineserne brugte kamfer træ til at bygge skibe og templer på grund af træets holdbarhed og aromatiske egenskaber. Og træet blev ofte brugt til kommoder og skabe da kamferolien kunne holde møl væk fra tøjet.

Kamferolie kan bruges til behandling af depression, inflammation, akne, muskelsmerter og generelle smerter, forstuvninger, bronkitis, forkølelser, hoste, feber, influenza og infektionssygdomme.
Da olie er toksisk, kan den bruges i dampbehandling for at lette vejrtrækningen.
Olien bruges ofte til Depression, søvnløshed, chok, åndedrætsbesvær, olieagtig hud og smerter.

Kamfer har en stærk, gennemtrængende, duftende lugt og føles let kold ved berøring af huden ligesom f.eks. mentol.

Anbefalet dosering: Max 1%.

Olien skal opbevares i lukket beholder ved stuetemperatur eller køligere, bør ikke stå i direkte sollys.

Indeholder naturligt følgende allergene parfumestoffer som kan give gener for personer med parfumeallergi (læs mere her): Limonen og linalool

Undgå direkte sollys efter påføring af olien.

Advarsel når olien er i sin koncentrerede form: Kan være livsfarligt hvis indtages og/eller kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion, hudirritation og alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer. Brandfarlig væske og damp.

Fragtfri til pakkeshop ved køb over 400,- kr.

Ved bestilling inden kl. 13 på hverdage sender vi ordren samme dag, efter kl. 13 sendes ordren den efterfølgende hverdag.