De 10 bedste olier til moden hud

Anti-aging cremer, anti-aging serum, anti-aging øjencreme… Det er et af de bedste markeder i kosmetik branchen. Jeg tror de fleste mænd og kvinder ønsker at se yngre ud i længere tid og vi køber os derfor ind på, at anti-aging serierne kommer til at gøre en forskel. Men hvad er det egentligt der hjælper os mod den runkne og slappere hud? En ting er sikkert, du kan ikke bekæmpe det for evigt. Det er genetisk, hvor mange og hvor tidligt du får rynker. Der er også faktorer som rygning, alkohol forbrug og om man har været god til at bruge solcreme. Strålerne fra solen, vil med tiden gøre huden tyndere og dermed kommer huden også til at rynke tidligere. Dog er der nogle plejende og helt naturlige produkter man kan prøve inden, man køber sig fattig i forskellige serier eller inden man laver kosmetiske indgreb. 

Når man laver anti-aging produkter vil der altid være nogle bæreolier som giver en fantastisk effekt til produktet. Desværre bliver disse olier ofte glemt, da de forskellige producenter ofte fremhæver æteriske olier, Hyaluronic acid og retinol som også er nogle fantastiske ingredienser, men som ikke kan stå alene. Faktisk har de fleste rigtig gode bæreolier masser af fordele, så de ofte godt kan stå alene og give rigtig god effekt til den aldrende hud. 

De 10 bedste olier til moden hud

Abrikoskerneolie

Olien er perfekt til brug i anti-aging og hudforyngelsesprodukter som øjencremer, da det udglatter fine linjer og rynker. Abrikoskerneolie er rig på vitamin A, Omega 6, Omega 9 og er meget fugtgivende. Når vi bliver ældre mister vi noget af vores kollagen produktion. Kollagen er det som holder blandt andet vores hud ung og smedig. Derfor er det vigtigt at bruge produkter med eksempelvis A-vitamin i, da det kan hjælpe med at booste vores egen kollagen produktion og dermed får vi en glattere og tykkere hud, som vil udjævne rynkerne. 

Avocadoolie

Når du skal vælge, hvilken avocadoolie du skal købe, er det altid bedst at tage den uraffineret. Uraffineret avocadoolie har bevaret sin grønne farve samt alle sine fordele. Avocadoolie indeholder vitaminerne A, B1, B2, D, E og Beta-caroten. Især den sidst nævnte, beta-caroten kan forhindre for tidlig aldring og få dig til at se yngre ud, ved at fremme væksten af nye hudceller, holde huden glat og rynkefri. Samtidig kan det store indhold af Beta-caroten i avocadoolie hjælpe med, at bevare hudens sundhed og udseende, samt beskytte huden mod de farlige UV-stråler fra solen.

Baobabolie

Baobabolie er et effektivt blødgørende middel, der er effektiv til tør hud. Dette gør at baobab olien er ideel til brug i cremer til moden hud, da den trænger meget hurtigt ind i huden. Baobab olien indeholder de tre omega fedtsyrer; Omega 3, Omega 6 og Omega 9. Med en betydelig mængde af Omega-3 fedtsyre hjælper denne olie med at forbedre hudens tekstur og blødhed og forhindre vandtab. Derudover er Omega 3 virkelig god til, at berolige huden for stressfaktorer, herunder rødme og sensitivitet. 

Jojoba olie

Jojoba olie er meget nærende for huden. Olien er en unik voks i væskeform, som kan anvendes som en olie. Jojoba olien er gennemtrængende og har en meget tæt kemisk sammensætning som passer til alle hudtyper. Olien ligner hudens naturlige fugtighedsgivende olie, talg. Talg udskilles af menneskers egen hud, og derfor har vores hud, så nemt ved at optage Jojoba olien. Jojoba olie er rig på vitamin E. Vitamin E er bevist, at være meget effektiv til hudpleje. Det er en antioxidant, som hjælper huden med at forhindre tegn på for tidlig aldring. E-vitamin kan betragtes som det første forsvars niveau og forekommer naturligt i vores hud. Solens stråler mindsker vores naturlige forekomst af E-vitamin i huden og det er derfor vigtigt at finde andre kilder til dette, for at holde huden spændstig. Derudover har Jojoba olien en helt unik form for fedtsyreprofil. Fedtsyreprofilen gør nemlig, at Jojoba olien har en meget lang holdbarhed. Dette kan Jojoba olien også bidrage til andre olier, når de blandes sammen med denne olie.

Granatæbleolie

Olien har et stort indhold af puninsyre, som også er kendt som Omega 5. Omega 5 er en sjælen fedtsyre at finde i olier, men som der er et stort indhold af i Granatæbleolie. Granatæble er faktisk den eneste kendte botaniske kilde til Omega 5. Omega 5 har stærke anti-inflammatoriske egenskaber og er en god antioxidant, der bekæmper frie radikalers aktivitet og derved kan forsinke hudens ældning. Når de frie radikaler for frit spil, kan de gå ind og skade vores produktion af kollagen og elastin. Det kan Granatæbleolie rette op på og dermed mindske rynker og fine linjer ved at opstramme huden. 

De 10 bedste olier til moden hud

Tidselolie

Tidselolie er en fremragende kilde til Omega 3 og Omega 6 fedtsyrer, også kendt som vitamin F. Disse fedtsyrer udgøre over 80% af olieindholdet i tidselolie. Vitamin F i hudpleje er fantastisk til aldrende hud, eftersom det repræsentere linolsyre som en essentiel fedtsyre i Omega-6. Disse fedtstoffer er utrolig vigtige, når det kommer til at opretholde en stærk og sund ydere hud. Derudover når du tilføre huden nærende olier, som eksempelvis tidselolie, kan det hjælpe med, at mindske tabet af vand og derfor holde huden hydreret. Dette ses ved, at forekomsten af rynker minimeres. Vitamin F kan desuden også reducere inflammation samt regulere sund cellefunktion.

Arganolie

Arganolie er rig på essentielle fedtsyrer og har høje koncentrationer af oliesyre og linolsyre. Dette gør at Arganolie er yderst fugtgivende og anti-aging. Med dets antioxidante egenskaber betragtes Arganolie som et af de bedste og mest kendte anti-aging produkter. Det høje indhold af linolsyre øger hudens elasticitet og opstrammer huden. Som et umættet fedtstof er linolsyre afgørende for at regenerere og holde huden blød og glat. Udover at styrke hudbarrieren, giver linolsyre også fugt og fylde og dermed fremmer den en glødende hud ved at forhindre tørhed. 

Hampefrø olie

Ligesom ved Avocadoolien er det en god idé at vælge den uraffineret Hampefrø olie. Den uraffineret Hampefrø olie er mørke grøn. Hvis du vælger en raffineret hampefrø olie vil den være gul. Den uraffineret version har beholdt flere af de gode fordele som Hampe frøolien har.

Olien er rig på linolsyre, alfa-linolensyre, Omega-3 og Omega-6 fedtsyrer, der gør at hampefrø olien er meget nærende og fugtgivende for huden. Alfa-linolensyre har kraftige antioxodante virkninger, der er blevet en almindelig tilføjelse til hudplejeprodukter, da det kan beskytte huden mod solskader, stress forårsaget af forurening og dermed forhindre ældningstegn. 

Ricinusolie

Ricinusolie virker som en beskyttende barriere på huden og beskytter mod hårde miljøforhold. Olien indeholder fedtsyrer, der har fugtgivende, hudsundhedsfremmende og antioxidante egenskaber. De fedtsyreprofiler, der blandt andet er til stede i ricinusolie er ricinolsyre, linolsyre og linolensyre. Blandt dem er ricinolsyre den mest dominerende syre. Ricinolsyre er en monumættet fedtsyre, som udgør omkring 75-90% af den samlede oliesammensætning i Ricinusolien. Rinolsyre er en effektiv fugter, der let trænger ind i huden og lindre samt blødgøre tørre, ru, pletter på huden. Samtidig hjælper ricinolsyre til at elastin- og kollagenproduktionen stimuleres og derved mindskes tegnene på aldring. 

De 10 bedste olier til moden hud

Sesamolie

Olien absorberes hurtigt af huden og trænger godt igennem hudvævet. Sesamolie har et højt indehold af antioxidanterne sesamol og sesamin, som forhindrer fremkomsten af rynker og små porer i huden. Olien er god i anti-aging produkter eller alene, da den øger hudens elasticitet, mens den producerer kollagen. Antioxidanten Sesamin kan hjælpe med at reducere UVB-induceret inflammation og kollagen nedbrydning forårsaget af solen. Det skal dog siges, at hvis du lider af allergi overfor sesam, skal du ikke bruge olien på huden uden, at have lavet en test først. 

Du kan se alle vores opskrifter på hudpleje til moden hud her