Økologisk Sheasmør - Uraffineret

Økologisk Sheasmør - Uraffineret

Pris fra 39,00 DKK

(inkl. moms)
Baseret på 2 anmeldelser
Anmeld produkt - Se anmeldelser

100% Ren økologisk og uraffineret koldpresset sheasmør (Pure Shea Butter) som er filtreret og er uden tilsætningsstoffer. 

Uraffineret betyder at shea smørret er udvundet uden brug af kemiske stoffer. 

Kan anvendes direkte på huden, specielt egnet til meget tør hud, mindre udslæt, hudafskalning m.m. 

Anvendes også som ingrediens i diverse kosmetiske produkter. Læs mere i beskrivelsen længere nede på siden. 

Se også vores raffinerede Økologiske Sheasmør her 

INCI: Butyrospermum Parkii Butter 

Se vores samling af kosmetik opskrifter der indeholder Sheasmør 

35 g 39,- kr.
150 g 75,- kr.
200 g 95,- kr.
300 g 135,- kr.
400 g 160,- kr.
500 g 185,- kr.
1 kg 350,- kr.
2,5 kg 600,- kr.
Økologisk Sheasmør - Uraffineret
Varer
 
Pris
Note
Antal

Ren Økologisk Sheasmør også kendt som Shea Butter eller Shea Smør, Shea Smørret er udvundet af økologiske sheanødder fra vestafrika, den er filtreret for urenheder og er helt uden tilsætningsstoffer af nogen art. Filtreret Shea Smør er mere lys i farven en rå Sheasmør da mange af de urenheder som farver Sheasmørret gult er filtreret væk.

Smørret er uraffineret, det vil sige at det er udvundet uden brug af kemiske stoffer. Ved raffinering med kemiske stoffer forsvinder der mange af de gavnlige stoffer fra smørret, det samme gør farven på sheasmørret som bliver hvidt i stedet for den gule farve som smørret normalt har, og smørrets duft forsvinder også. Ved raffinering tilsættes der ofte andre stoffer, som f.eks. vitaminer og parfume, i et forsøg på at kompensere for de stoffer som er gået tabt under den kemiske proces.

Sheasmør anvendes blandt andet i kosmetiske produkter som f.eks. cremer, lotions, salver, sæber, læbepomader m.m. det benyttes oftest i fedtfasen.

Shea Smørret har også mange anvendelsesmuligheder i sin rene form og kan påføres direkte på huden eller i håret.

Sheasmør er meget fugtighedsgivende og er god til at reducere rødme i huden, og den indeholder E, D og F vitamin som findes naturligt i smørret. Du kan med fordel anvende Sheasmør ved problemer med meget tør hud eller solskoldning. Den reducerer også rødme efter insektbid eller bumser.

For at anvende Sheasmør varmer du smørret i hånden indtil det har en konsistens der er nem at smøre med, derefter påfører du den direkte som du ville gøre det med en creme.

Har du meget tørt hår der knækker og spalter kan du også anvende Sheasmør, efter hårvask kan du massere Sheasmør direkte ind i håret og dække håret til med et håndklæde og lade det sidde i 15-20 minutter hvorefter vasker smørret ud igen, gentag behandlingen jævnligt for den bedste effekt.

Smeltepunktet på sheasmør er 40°C.

Sheasmør har en UVB SPF faktor på 3-6.

Er du ikke vild med duften af sheasmørret kan du lade smørret stå uden låg og duften vil starte med at forsvinde, lad den stå indtil du er tilfreds.

Sheasmør opbevares bedst i en lufttæt beholder uden direkte kontakt med sollys, smørret behøves ikke at blive opbevaret i køleskab, det kan sagtens opbevares ved stuetemperatur.

Kommentarer 2


  • Som i Afrika

    Anmeldt af

    Dufter præcis som jeg husker den fra Afrika