Sortkommenolie / Nigellafrøolie - Økologisk

Sortkommenolie / Nigellafrøolie - Økologisk

Varenr.: 1544_30

Normalpris56,00 kr
/
inkl. moms

størrelse
  • Fragtfri til pakkeshop ved køb over 400,- kr.
  • På lager - Klar til afsendelse

Økologisk ren Sortkommenolie er fremstillet ved koldpresning af frøene fra økologiske Nigella Sativa planter.

Sortkommenolien kendes også som Nigellafrøolie, Nigella olie, black cumin oil og Black Seed oil.

Produktionsland: Egypten

Oliens egenskaber inkludere blandt andet at være antiinflammatorisk, antioxidant, antibakteriel, rensende, lindre forkølelses symptomer, styrke hud og hår sundhed, forbedre fordøjelsen og lindre hovedpine.

Levnedsmiddelkvalitet. En fejl på nogle label gør at der står den kun er til udvortes brug, men det er en fejl der er ved at blive rettet.

Anvendes blandt andet i kosmetik, cremer og lotions.

INCI: Nigella Sativa seed oil

CAS-Nr.: 90064-32-7

EG-Nr.: 290-094-1

Alle varianter op til 1 liter er i glasflasker, større varianter end 1 liter er i plastdunke.

Sortkommens oprindelse

Sortkommenolie kommer fra planten Nigella Sativa. Sortkommen må ikke forveksles med den normale kommen, som vi ofte kender herhjemme for ofte, at være brugt i bagværk og ost.

Sortkommen er kendt for, at være brugt som medicin, og brugen af olien som medicin kan dateres minimum 2000 år tilbage i tiden. Sortkommen var en af de planter, der blev fundet i den legendariske farao Tut ankh amons grav. Det bevidner blot, hvilken vigtigt betydning at planten havde i oldtidens Egypten.

Sortkommenolie mod allergi

Sortkommenolie er som sagt blevet brugt helt tilbage til faraoernes tid, og den bliver stadig brugt den dag i dag, i mange forskellige sammenhænge. Dog er det ikke alle påstande som holder helt vand, når vi tænker på nutidens medicin. En af oliens mest kendte egenskaber er dog, at Sortkommenolie kan lindre allergiske reaktioner.

Grunden til at det menes at olien kan hjælpe mod allergiske reaktioner, er det høje indhold af essentielle fedtsyrer som findes i Sortkommenolien. Det vil ofte være allergener som pollenallergi, man vil kunne se en effekt på. Her vil Sortkommenolien hjælpe med at dulme symptomerne og mindske immunforsvaret i at overreagere på pollenpartiklerne.

Sortkommenolie i hudpleje

Det menes at sortkommenolie kan hjælpe mod hudproblemer som akne, grundet oliens Antimikrobielle og antiinflammatoriske egenskaber. Her kan et par dråber af olien nemt tilføjes til din dag og natcreme eller bruge olien ren, for at tilføre huden mest mulig pleje og egenskaber til at modkæmpe flere akne udbrud. Det store indhold af antioxidanter og den høje antiinflammatoriske effekt som sortkommenolie har på huden, kan derfor også bruges som et led til at mindske psoriasis og andre skællede, røde og plettet hudsygedomme.

Sortkommenolie indeholder en sammensætning som hedder thymoquinon, som menes at have en evne til at stimulere vævsvækst og fremme sårheling samt hjælpe med at behandle forbrændinger og diabetisk sår, grundet oliens antiinflammatoriske, antioxidante og antibakterielle virkninger. Derudover virker Sortkommenolie generelt rensende på huden og vil derfor være fordelagtig til brug på uren og fedtet hud.

Sortkommenolie til hårpleje:

Takket være oliens antimikrobielle og antioxidante egenskaber, bliver olien ofte tilføjet til hårprodukter som eksempelvis hårmasker og shampoos. Selvom disse produkter menes, at kunne øge hårets glans, styrke, volume og tekstur, findes der kun meget lidt research om fordelene ved at bruge sortkommenolie i håret. Dog vil det menes at olien kan hjælpe på hovedbundslidelser som skæl og psoriasis, da olien netop kan bidrage med antimikrobielle og antioxidante virkninger.

Olien kan opbevares ved stuetemperatur i en lukket beholder, olien bør dog ikke stå i direkte sollys.

Customer Reviews

Based on 1 review Write a review

Fragtfri til pakkeshop ved køb over 400,- kr.

Ved bestilling inden kl. 13 på hverdage sender vi ordren samme dag, efter kl. 13 sendes ordren den efterfølgende hverdag.