De 7 bedste bæreolier til olieret / fedtet hud

Hvad kan give fedtet hud?

Folk der har fået olieret hud uden normalt at have det, er faktisk ofte grundet af forkerte produkter. De produkter der kan irritere huden så meget, at det skaber en overproduktion af olie er ofte produkter som er meget skrappe, med parfume og alkohol som udtørre huden. Rense produkter som renser for hårdt eller eksfolier for hårdt kan også irritere huden og kan derfor skabe en overproduktion af olie i huden.

Hvorfor producerer min hud så meget olie?

Når din hud producere for meget olie, vil det give din hud en fedtet fornemmelse. Grunden til dette er, at hudens talgkirtler udgiver kroppens egen olie talg. Talg er med til at sørge for, at vores hud ikke udtørre. Når der sker en forvirring og talgkirtlerne for besked om, at huden har brug for rigtig meget olie, vil kirtlerne naturligt skrue op for produktionen af talg. Når dette sker, kan det eksempelvis være fordi, at vi har brugt nogle produkter som har udtørret vores hud meget. Derfra bliver det ofte en ond cirkel, hvis vi ikke får plejet huden. Hvis vi ikke giver huden den olie og fedt som den trænger til, vil den blive ved med at overproducere talg og dermed bliver vi ved med at være fedtet.

Herunder får du en liste over de 7 bedste olier til fedtet hud. Når du har læst om olierne kan du vælge hvilken eller hvilke olier, som du tror passer bedst til din hud og dermed kan du opnå en mere balanceret produktion af olie i huden. Rigtig god læsning. 

Vindruekerneolie

Olien er kendt for sine antimikrobielle og antiinflammatoriske egenskaber og indeholder også høje mængder Omega-fedtsyrer og E-vitamin. Antioxidanterne samt Linolsyreren er fantastiske til vores hud. Grunden til at Vindruekerneolie er så god til olieret hud, er på grund af at den ikke er komedogen, hvilket betyder at den ikke tilstopper porerne, så selv de mest følsomme hudtyper kan bruge Vindruekerneolie. Vindruekerneolie vil hjælpe med at fugte huden, gøre mørke rander under øjnene lysere, falme ar, opstramme huden og så kan olien også hjælpe mod solskadet hud. Du kan bruge olien en gang om dagen alene eller sammen med andre gode olier.

Hybenkerneolie

Denne olie er kendt for at være i gruppen tørolie. Dette betyder at olien er hurtig absorberende og derfor ikke lægger sig som en fedtet barrier på huden. Når olien har en hurtig absorbering vil den derfor trænge hurtigt ind i huden og stadig give masser af pleje uden at tilstoppe porerne. Hybenkerneolie er fyldt med både omega 3 fedtsyrer og omega 6 fedtsyrer. Disse omega fedtsyrer er vigtig for vores hud, for at holde sig sund, men vores krop kan ikke selv producere disse fedtsyrer, derfor bliver vi nød til at spise os til fedtsyrerne eller tilføre vores hud det via hudpleje. Hybenkerneolien kan også hjælpe med at opretholde en balanceret PH værdi og dette er en af grundende til at hybenkerneolie kan give en bedre balance i hudens produktion af olie. 

De 7 bedste bæreolier til olieret / fedtet hud

 

Arganolie

Argan olie er en god olie til dem som naturligt bare har fedtet hud. Takket være Argan oliens talg reducerende egenskaber, kan den hjælpe med at reducere overproduktionen af olie i huden. Grunden til at Argan olie har disse egenskaber er grundet det høje indhold af olie- og linolsyrer. Når olien anvendes på et lokalt område giver Argan olie intens fugtighed til tør og dehydreret hud. Olien hjælper især med at genoprette, regenerere og omstrukturere huden ved at forøge indholdet af næringsstoffer i hudcellerne. Argan olien absorberes middelhurtigt i huden uden at efterlade den fedtet. 

Hampefrøolie

En olie som passer til de fleste hudtyper. Hampefrøolie kan nemlig fugte huden uden at tilstoppe porerne. Olien kan endda hjælpe med at give balance til fedtet hud, samt regulere hudens overproduktion. Nogle gange overser folk grunden til at huden producere mere olie end normalt. Faktisk kan tørhed også være en af årsagerne til at din hud producere for meget olie. Derfor er det vigtigt, at bruge en olie som både fugter og plejer men som også har talg reducerende egenskaber. Dette kan hampefrøolie gøre alene eller sammen med andre fantastiske olier og æteriske olier. 

De 7 bedste bæreolier til olieret / fedtet hud

 

Jojobaolie

Jojobaolien er en fantastisk voks i olie form. Du kan både bruge olien alene eller med andre skønne olier. Jojoba olie er kendt for sine plejende, antioxidante og ikke tilstoppende egenskaber. Jojoba olien er meget lig vores egen krops olie, nemlig talg. Når du anvender Jojoba olie på huden, bliver huden både beroliget og fugtet. Derfor sendes der et signal til tine hårsække og svedkirtler at din hud ikke har brug for yderligere talg for at fugte huden. Netop derfor kan Jojoba olien hjælpe dig med at stoppe overproduktionen af olie og ikke se så olieret ud mere.

Solsikkeolie

Det kan virke mærkeligt at bruge olie på allerede olieret hud men faktisk kan en olie som solsikkeolie der er ikke komedogen, være meget mere fordelagtig at benytte end andre former for pleje. Grunden til dette er ligesom olierne nævnt herover, at solsikkeolien kan hjælpe med at balancere hudens produktion af olie samtidig med at olien plejer og fugter i dybden.  Solsikkeolie er rig på A, C og D vitaminerne og sunde carotenoider og voksarter. D-vitamin gavner cellevækst og reparation og hjælper huden immunsystem med at ødelægge frie radikaler samtidig kan D-vitamin også opretholde en stærk og sund hudbarriere og mindske inflammation. Solsikkeolie er usædvanlig let og ikke fedtet, og bliver derfor let absorberet i huden uden at tilstoppe porerne. Indholdet af vitaminer og fedtsyrer i olien, virker som antioxidanter og hjælper dermed med at regenerere hudcellerne. 

Mandelolie

Mandelolie er fyldt med omega 3, 6, 7 og 9 fedtsyrer som kan bidrage med at opløse overskydende talg i huden. Omega 7 fedtsyre er også kendt som palmitoleinsyre, som hjælper med at nære indefra, fugte og forynge huden. Mandelolie indeholder også retinoider, hvilket er bedre kendt som A-vitaminer. A-vitaminer kan hjælpe med at rense porerne og reducere forekomsten af urenheder. Mandelolie kan bruges flere gange dagligt, så længe du ikke er allergisk overfor olien. Varm olien mellem hænderne inden du påføre den på huden, på denne måde aktivere du bedre olien og dermed absorberes olien bedre og hurtigere i huden. 

De 7 bedste bæreolier til olieret / fedtet hud