De 10 bedste olier til tør hud

Hvorfor er min hud mere tør om vinteren?

Det er ingen hemmelighed, at vinterperioden er hård for vores hud. Vi tørre ud og trænger til mere pleje, i sær i de meget kolde perioder. 

Hvis du føler at din hud er mere tør i vinterperioden, er det fordi at det kolde vejr tørre os ud. Det yderste lag i huden kaldes hornlaget. Det spiller en afgørende rolle for, om din hud bliver tør. Hornlaget udgør vores hudbarriere og består af døde hudceller, der er omgivet af fedtstoffer som vores hud selv producerer. Fedtstofferne og de døde hudceller er som mørtel og mursten. Murstenene er cellerne, og fedtstofferne er mørtel, der lukker hullerne mellem cellerne. Det er sådan at fedtstofferne hjælper til med at beskytte din hud. I vinterperioden har fedtstofferne svært ved at binde på det vand, som er med til at opretholde en sund og smidig hud. Derudover viser undersøgelser at vores huds produktion af fedtstoffer falder når det er koldt. Når hornlaget og huden er mindre modstandsdygtig fordi der er mindre fedtstof og mindre vand, bliver huden hurtigere påvirket og derfor kan huden føles mere sart, når den er tør. 

Din hud mangler fugt om vinteren, derfor kommer der her en liste over 10 af de bedste olier til tør hud i vilkårlig rækkefølge. Hvis du synes at olie er for fedtet på din hud om dagen, kan du bruge det om aftenen inden sengetid, under din natcreme. Hvis du slet ikke bryder dig om ren olie på huden, kan du blive inspireret til, hvordan du laver din egen hudpleje til tør hud her

Vindruekerneolie

De 10 bedste olier til tør hud

Vindruekerneolie er spækfyldt med antioxidanter som vitamin A, C og Vitamin E. Olien har et stort indhold af omega fedtsyrer. Vindruekerneolie kan hjælpe med at fugte kedelig dehydreret hud og udjævne din hudtone og reducere forekomsten af fine linjer og rynker. Det kan Vindruekerneolien pågrund af det høje indhold af linolsyre og E-vitamin. E-vitamin hjælper med at bevare fugten, mens den genopretter elasticiteten og beskytter huden mod miljøskader. Linolsyre indeholder betacaroten og vitamin A og D, som stimulerer celleomsætning, det vil sige din huds naturlige eksfolieringsproces, for at udglatte fine linjer og ru tekstur. Du kan bruge vindruekerneolie i ren form som en selvstændig ingrediens. Du kan også lave din egen fugtighedscreme med vindruekerneolie i. Hvis du bruger olien i ren form skal du varme et par dråber i dine håndflader og tryk den på din hud. Den kan dermed hjælpe med at forsegle dine andre hudpleje produkter.

Køb økologisk Vindruekerneolie her

Argan olie

Arganolie har høje koncentrationer af essentielle fedtsyrer, oliesyre og linolsyre. Anvendes Arganolie på et lokalt område kan olien give intens fugtighed til tør og dehydreret hud. Når Argan olie påføres huden, hjælper olien især med at genoprette, regenerere og omstrukturere huden ved at forøge indholdet af næringsstoffer i hudcellerne. Arganolie kan hjælpe andre ingredienser med at trænge ind i hudbarrieren. For at forsegle hydrering og give huden et ekstra boost af fugt, tag en eller to dråber Arganolie og påfør den over hele dit ansigt, før du starter din morgen- og aftenrutine. Du kan med fordel hælde en dråbe Arganolie på en vatrondel med din toner på og dup dit ansigt med denne nu hydrende blanding.

Køb økologisk Arganolie her

JoJoba olie

Jojoba olie er rig på vitamin E og er en unik voks i væskeform som kan anvendes som en olie. Desuden har den en stabil, langvarig, hurtig absorberende og gennemtrængende egenskab på huden. Jojoba har en meget tæt kemisk sammensætning som passer perfekt til hudens egen talg. Jojoba ligner hudens naturlige fugtighedsgivende olie, talg, som udskilles af menneskers egen hud. Jojoba olien er velegnet til alle hudtyper og kan med stor fordel anvendes af personer som har tendens til acne. På grund af sin fine tekstur er Jojoba let at vaske ud og er ideel til bekæmpelse af skæl og tør hud. Brug i ren form eller bland Jojoba sammen med andre fantastiske olier for at lave den ultimative body oil mod tør hud.

Køb økologisk Jojoba olie her

Avocadoolie

De 10 bedste olier til tør hud

Avokadoolie indeholder vitaminerne A, B1, D, E og Beta-caroten. Olien er klassificeret som en umættede olie. Olien er særdeles velegnet til tør hud. Små mængder avokadoolie tilsættes typisk til andre bærerolier for at berige med protein og vitaminindhold. Hvis du har brug for et boost af fugt, kan avocadoolie hjælpe med at bekæmpe sløvhed og tørhed. Du kan med fordel tilføje et par dråber avokadoolie til din solcreme for et ekstra skjold mod UV-stråler. Takket være oliens antiinflammatoriske egenskaber og mono-mættede fedtkomponenter kan olien give din hud et tiltrængt beskyttende lag, også om vinteren. Du kan bruge avokadoolie alene eller tilføje et par dråber i din daglige fugtighedscreme for at holde din hud glat og fugtede. Uraffineret, økologisk avocadoolie er den reneste form og rummer de fordele, du leder efter at tilføje til din hudpleje. Men hvordan ved jeg, at det er uraffineret? Avocadoolie vil være mørkegrøn og dufte temmelig nøddeagtig sammenlignet med raffineret avocadoolie som sædvanligvis er bleggul, duftfri og mangler et par af de fordele den uraffineret olie har.

Køb økologisk Avocadoolie her

Mandelolie

Mandelolien er kendt for sin evne til at blødgøre og genskabe huden. Olien er rig på proteiner og D-vitamin og anses for ekstremt nærende – især når den bruges regelmæssigt. Mandel olie indeholder olein glycerid linolsyre. Olien beroliger tør hud og irriterede områder. Mandelolie indeholder vitamin A, D og E samt monoumættede fedtsyre, kalium og zink. Mandelolie er en olie der kan bruges til næsten alle hudtyper. Mandelolie er blevet brugt i århundreder til behandling af tørre hudsygdomme, herunder eksem og psoriasis. Oliens fedtsyreindhold kan hjælpe med at opløse overskydende olie på huden, mens retinoiderne i olien kan reducere forekomsten af acne og forbedre celleomsætningen. Du kan bruge mandelolie i ren form eller lave din egen blødgørende fugtighedscreme med mandelolie i.

Køb økologisk Mandelolie her

Solsikkeolie

De 10 bedste olier til tør hud

På grund af solsikkeoliens blødgørende egenskaber hjælper olien huden med at bevare din fugtighed. Solsikkeolie har et højt indhold af E-vitamin samlignet med andre hudplejeolier som f.eks. mandelolie og sheasmør. E-vitamin er afgørende for at forhindre skade på hudcellerne af f.eks. ultraviolet lys eller UVA fra solen. E-vitamin forbedrer hudens udseende og sunhed ved at forhindre dannelse og udjævning af eksisterende rynker. Solsikke er også rig på vitaminerne A, C og D og sunde carotenoider og voksarter, der danner en beskyttende barriere på huden. Solsikkeolien er usædvnlig let og ikke fedtet og bliver derfor let absorberet uden at tilstoppe eller blokere porerne. Solsikkeoliens indhold a vitaminer og fedtsyre virker antioxiderende og er med til at regernerere hudcellerne . Ved at være naturlig blødgørende, forbedrer solsikkeolie din huds fugtbevarende egenskab og er gavnlig for personer med tør, dehydreret og følsom hud.

Køb økologisk Solsikkeolie her

Kokosolie

Kokosolie virker beskyttende og plejende og er velegnet til næsten alle hudtyper. Den er en fed olie, der er langsomt absorberende på huden. Kokos olie er yderst fugtighedsgivende og har konsistens der ligner smør. Kokosolie smelter ved omring 24 C, så det kan være flydende eller meget blød i varmere temperaturer. Hvis du ikke har en hud, der er udsat for udbrud, er kokosolien god at bruge som en del af din daglige hudplejerutine. Hvis din hud har tendens til bumser og urenheder så anfaldes det, at du kigger efter andre alternativer inden for olier.

Køb økologisk Kokosolie her

Hørfrøolie

Hørfrøolie er meget rig på Omega 3 fedtsyrer. Kun en spiseskefuld hørføolie indeholder mere end syv gram omega 3 fedtsyre, også kaldet alfa-linolensyre (ALA), hvilket gør det til en af de rigeste kilder til plantebaseret omega 3. De essentielle fedtsyrer, der findes i hørfrø, hjæper med at holde din hud hydreret og glat. Hørfrøolie øger din krops naturlige olieproduktion. Hørfrøolie fungere som en beskyttende barriere, der forhindrer bakterier i at trænge ind i dine porer. Derudover kan olien også hjælpe med at låse vand inde i din hud og dermed forhindre vandtab gennem huden, hvilket kan minimere forekomsten af tør hud og rynker.

Køb økologisk hørfrøolie

Hybenkerneolie

De 10 bedste olier til tør hud

Hybenkerneolie har en utrolig stor mængde essentielle fedtsyrer og er kendt for at hjælpe med at behandle tør, irriteret og forvitret hud. Hybenkerneolie har god hud gennemtrængning, men kan efterlade en lille smule klæbrighed, hvis det bruges ufortyndet på huden. Du kan påfør to til tre dråber olie i hånden og varm olien op ved at gnide håndfladerne sammen og derefter påføres det i ansigtet. Du kan også tilføje en til to dråber hybenkerneolie i din normale fugtighedscreme. De personer, der med størst sandsynlighed får gavn af hybenkerneolien er dem med eksem og kløe, forårsaget af tørhed, da olien kan hjælpe med at genoprette en ødelagt hudbarriere og bekæmpe betændelse i revnet hud.

Køb økologisk Hybekerneolie her

Olivenolie

De 10 bedste olier til tør hud

Olivenolie er fyldt med næringsstoffer og er et naturligt fugtighedsbevarende middel, der tiltrækker fugt til tør hud. Mange mennesker elsker at bruge olivenolie til tør hud, fordi den indeholder adskillige antioxidanter, vitamin E, vitamin K og andre vidunderlige ingredienser, der også tilbyder anti-aging fordele. Olien er rig på sunde enkeltumættede fedtstoffer, som kan gavne huden når den påføres direkte på den. Olivenolien er med til at låse fugt inde og kan bruges på huden til ekstra fugt og behandling af tør hud. En direkte påføring af olivenolie på torso, ben, fødder, hænder, knæ, albuer eller ansigt giver en sund, lys og hydreret hud, takket være kombinationen af de mange vitaminer som fugter og nærer hudens overflade. Du kan også snildt blande et par dråber olie i din fugtighedscreme.

Køb økologisk Olivenolie her