FRAGTFRI TIL PAKKESHOP VED KØB OVER 400,- KR. | DANSK WEBSHOP - HURTIG LEVERING

Hedenhus Logo

Sådan laver du nemt selv bee’s wraps

Bees wraps – sådan kan du selv lave dem

Det er meget nemt at lave dine egne Bee’s Wraps, også kaldet Voksklæder, Bivokslærreder, Bee Wax Wrap, Biwraps, Bivoks Wrap og nok mange andre navne, og når du selv laver dem, så får du dem i de størrelser der passer lige til dit behov.

Og hvad er så bee’s Wraps er der måske nogen der spørger? Det er et mere naturligt madindpaknings alternativ til f.eks. folie og stanniol. De mest simple bee’s Wraps er lavet af bomuldsstof som behandles med bivoks. Bee’s wraps kan bruges igen og igen og de er ikke til skade for hverken mennesker eller naturen. Bee’s Wraps er bæredygtige og kan komposteres når de er slidte og ikke længere kan bruges.

Der er flere måder at lave Bee’s wraps på, vores favorit er en version hvor de er let klæbende så de kan lukke tæt om f.eks. en skål eller kan pakkes sammen om frokost maderne uden brug af elastikker.

Ingredienser

For at lave dine egne Bee’s Wraps der er let klæbende skal du bruge følgende, denne opskrift er baseret på en tynd bomuldsklud på 20×20 cm. Ved større eller mindre klud skal du selv tilpasse opskrifter:

  • Et stykke klud af 100% bomuld, økologisk er selvfølgelig bedst, klip så kluden er 20 x 20 cm.
  • 2 teskefulde Bivoks spåner (ca. 6 gram) Vil du lave en vegansk udgave kan du anvende Carnaubavoks i stedet for bivoks
  • ½ til en hel teskefuld Jojoba Olie, Jojoba Olien gør at wrappen bliver mere bøjelig og har antibakterielle egenskaber. Du kan også bruge kokosolie der er næstbedst hvad angår antibakterielle egenskaber.
  • 1-2 teskefulde knust ren harpiks fra fyrretræer (ca. 3-6 gram), kan udelades, men harpiksen giver wrappen sin klæbende effekt. Sørg for at bruge fyrretræsharpiks og ikke kunstig harpiks som ofte bruges i sport og maling. Alt efter hvor tykt stoffet skal du bruge mellem 1-2 teskefulde harpiks, test et par klude for at finde den bedste mængde for dig.

Du kan udelade harpiks hvis du ikke ønsker en klæbende effekt.

Sådan laver du nemt selv bee’s wraps

Redskaber

Desuden skal du bruge følgende værktøj/redskaber:

  • Rivejern til at lave bivoks spåner, en kniv kan også bruges.
  • Pensel, maler pensel eller lignende. Penslen kan efterfølgende kun bruges til at lave bee’s wraps med, så lad være med at bruge din ynglings pensel.
  • En tang eller lignende så du kan tage wrappen ud af ovnen.
  • Bagepapir
  • Ovn og ovnens bradepande

Sådan gør du

1. Start med at tænde ovnen og stil temperaturen til 150 grader.

2. Riv bivoksen på rivejernet så du får spåner, gør det over et stykke bagepapir da bivoks har en tendens til at klistre på bordet.

Sådan laver du nemt selv bee’s wraps 

3. Læg kluden ovenpå et stykke bagepapir i bradepanden og spred bivoks, harpiks og Jojoba Olien ud over kluden, fordel det så godt som muligt. Sæt bradepanden i ovnen og varm kluden i ca. 5-10 minutter.

Sådan laver du nemt selv bee’s wraps 

4. Når alle ingredienserne er smeltet, så brug penslen til at sikre at hele kluden er gennemvædet, især hjørnerne skal tjekkes, du kan eventuelt tilføje lidt flere bivoks spåner hvis det er nødvendigt.

Sådan laver du nemt selv bee’s wraps

5. Efter kluden har været i ovnen i godt 10 minutter i alt tages kluden ud og med en tang eller pincet og svinges let i luften indtil den er kølig nok til at røre ved.

6. Din Bee’s Wrap er færdig, det er ikke nødvendigt at vaske den, den kan tages i brug med det samme.

Bee’s Wrappen kan vaskes i hånden i koldt eller lunkent vand. Vaskes den i vaskemaskinen holder den ikke i ret lang tid.

Du kan selv eksperimentere med forskellig størrelse og tykkelse på kludene og tilpasse opskriften så den passer til dig. Men før du går i gang med at lave mange på en gang, så sørg for at teste med en enkelt ad gangen så du ved om opskriften passer til dit stof.

Sådan laver du nemt selv bee’s wraps

Få fat i ingredienserne

Her på hedenhus.dk kan du købe Bivoks (88 gram) eller Carnaubavoks (100 gram)Jojoba Olie (30 ml.) og Harpiks (50 gram)

Andre måder at lave beeswraps på

1) Du kan stryge dine beeswraps i stedet for at bruge ovnen. Brug bagepapir som underlag, læg klæde og tilføj ingredienserne som nævnt i denne opskrift, læg derefter et nyt stykke bagepapir ovenpå klædet med ingredienser og stryg det med et varmt strygejern til det hele er smeltet og dækket.

2) Skal du lave et større antal, så smelt alle ingredienserne i en brugt gryde/kasserolle af rustfrit stål, dyp derefter dine klæder direkte i gryden og lad det tørre på et stykke bagepapir.