Lav selv rumfrisker med duft af pebermynte og citron

Opskrift på rumfrisker med duft af pebermynte og citron

Vi kender nok alle sammen følelsen af, at dufte kan ændre vores humør, gøre os rolige og afslappet eller hjælpe vores humør med at blive mere opløftende. Udover at dufte kan hjælpe med humøret mener aromaterapeuter, at æteriske olier kan bruges til at lindre en række fysiske og psykiske symptomer.

Hvad er aromaterapi?

Teorien bag aromaterapi er, at hver type æterisk olie også kaldet essentielle olie, er flygtige af natur, fordamper og fordufter let, og fedter i langt mindre grad end andre olier. Æteriske olie er udvundet ved at destillere forskellige plantedele, f.eks. blomster, blade, frø osv. Aromaterapi udspringer således af lærdommen om urters og planters virkning, nøjagtig som vi kender den fra andre typer urtemedicin; troen på at planter og urter har sundhedsmæssige egenskaber og kan bruges i behandlingen af en lang række symptomer.

Der findes også dufte i form af Duftolier, duftolier er syntetiske olier som er produceres kunstigt. Duftolier har ingen terapeutisk virkning, men er udelukkende lavet for duftens skyld.

Lav selv rumfrisker med duft af pebermynte og citron

Hvordan virker en rumfrisker?

Denne rumfrisker virker på samme måde som en diffuser. Diffuserer kaldes også for en forstøver og er en hurtig måde, at nyde de mange fordele, der er ved æteriske olier. En diffuser virker ved, at du fylder vand i den, tilføjer nogle dråber af din æteriske olie og når forstøveren så tændes, spredes de små oliemolekyler effektivt rundt i luften på bare et øjeblik. Du kan læse hvad en diffuser er og hvordan den kan bruges her. Har du ikke en diffuser, eller ønsker du ikke at flytte din diffuser rundt i alle rum, kan det være en nem måde at lave en ”mini” diffuser på. Det eneste du skal bruge, for at lave denne rumfrisker er:

Sådan gør du:

Tag din tragt og kom den ned i halsen på flasken. Hæld alle ingredienser ned i flasken. Skru låg på og giv flasken en let ryste tur. Afprøv rumfriskeren for at tjekke, om du er tilfreds med styrken på duften. Hvis du ønsker at rumfriskeren er stærkere i duften, tilfører du blot nogle flere dråber æterisk olie. Husk altid at ryste ingredienserne sammen før brug. 

Findes der andre gode kombinationer af æteriske olier?

Der findes et hav af gode kombinationer når der gælder æteriske olier. Det er kun fantasien der sætter grænser.. og dine præferencer selvfølgelig. Her en liste med nogle gode æteriske olie kombinationer til forskellige formål:

  1. Før sengetid: Lavendelolie og Bergamotolie
  2. Få et klart sind: Rosmarinolie og pebermynteolie
  3. Ren luft: Citronolie og tea tree olie 
  4. For en indre ro: Cedertræolie og rosenolie
  5. Mod kvalme: Ingefærolie og pebermynteolie
  6. Dybe vejrtrækninger: Eucalyptusolie og lavendelolie
  7. Detox: Citronolie og Grapefrugtolie
  8. Rolighed: Lavendelolie og Sandeltræolie

God fornøjelse 🙂