Lav din egen rengøringsspray – DIY af Hedenhus

Nem og miljøvenlig rengøringsspray

Det kan blive en ret dyr fornøjelse at købe rengøringsspray i butikkerne. Derudover er der hele problematikken med alle de plastikflasker det bliver til i løbet af kort tid, som vi bare smider ud når der ikke er mere produkt i flasken. Det kan du sætte en stopper for nu! 

Det er ganske simpelt at lave en rengøringsspray, der kan bruges på hårde overflader som køkkenbordet og spisebordet. Du skal bruge en flydende sæbe. Du kan se hvordan du laver din egen flydende sæbe her: https://www.youtube.com/watch?v=Y4jT6JoWMLM
Du skal også bruge demineraliseret vand, klar eddike, husholdningssprit og æterisk olie til duft. 

Jeg plejer at skrive at det er op til en selv, om man ønsker at bruge æteriske olier i opskrifterne, men her vil jeg anbefale det. Opskriften lugter meget af eddike, hvis man ikke tilsætter æteriske olier. Hvis du ikke har et problem med duften af eddike, så kan du sagtens undlade at bruge æteriske olier. Jeg er ikke stor tilhænger af duften og har derfor valgt at bruge citronmelisse olie. Jeg elsker duften i mine rengøringsmidler er citrusagtige. Det giver en frisk duft i hele huset og det løfter humøret! 

Lav din egen rengøringsspray – DIY af Hedenhus

Dette skal du bruge:

  • En flaske (du vælger selv den flaske og sprayhoved du kan lide)
  • Et spray låg
  • En tragt

Ingredienser:

Sådan gør du:

Tag din tragt og kom ned i halsen på sprayflasken. Hæld dit demineraliseret vand, hvid eddike, husholdningssprit, flydende sæbe og æterisk olie ned i flasken. Skru låget på flasken og ryst den let. Lav et testspray for at se om du er tilfreds med duften. Ønsker du duften stærkere kan du tilføje nogle flere dråber æteriske olier. 

Når du ikke har mere tilbage i flasken, så genbrug flasken og lav en ny portion.

Rigtig god fornøjelse

Jeg håber du kan bruge opskriften! Vi håber du vil smide en kommentar om dit projekt eller dele et billede med os på vores Instagram @hedenhus eller #Hedenhus

Husk at du kan finde mange af vores opskrifter på vores YouTube kanal –  Hedenhus.