Fragtfri til pakkeshop ved køb over 300,- kr.
Dansk webshop - Hurtig levering

Om os

Om os på her på "Heden"

Dasha og Dan på Hedenhus.dkVi er et forholdsvis ungt par, Dasha og Dan, vi bor ud til Limfjorden på et nedlagt landbrug hvor vi er 7 høns, 5 katte og nogle tusinde bier :-)

I 2015 besluttede vi os for at starte som biavlere, Dasha’s far er i forvejen biavler så hun kendte lidt til det i forvejen. Så vi fik den første familie og har siden fået to ekstra. Forholdsvis hurtigt fandt vi også ud af at selvom vores område stort set kun består af natur, så var det ofte meget svært for bierne at finde nektar og pollen, så vi satte os for at finde ud af hvorfor. Efter kort tids søgning stod det klart at den danske natur har ændret sig rigtig meget siden landbruget er blevet mere effektivt. Så på baggrund af det fandt vi på at starte dette projekt som vi håber, kan være med til at ændre situationen en smule.

Så hvorfor "Hedenhus"? Det er temmeligt simpelt, vores vej hedder "Heden" og vi bor i et "hus" ;-)

Vi går begge to en del op i økologi og bæredygtighed og er meget opmærksomme på hvad vi udsætter os selv for af kemikalier, så vi laver selv en del af de kosmetik og hudpleje produkter vi bruger, så ved vi hvad der er i dem. Vores natur er utrolig vigtig og vi tror at vi kan være med til at gøre en forskel, så i vores dagligdag gør vi noget for at undgå alt for meget spild, vores madaffald går til hønsene, det hønsene ikke vil have ryger på komposten. Bierne tilses af DanVi sorterer glas, papir, plast og metal fra vores affald og sørger for at det går til genbrug. Og i vores webbutik prøver vi så vidt muligt at genbruge emballagen vi får fra vores leverandører så vi undgår spild. Og bestiller du hos os kan du sagtens opleve at vi bruger avispapir og reklamepapir til indpakning i stedet for plastik. I shoppen forsøger vi også at bruge glas eller metal til emballage frem for plastik.

Da vi startede i 2015 gik Dasha i skole og Dan arbejdede indenfor IT, med et håb om at vi en dag kunne gøre det på fuld tid. I marts 2020 besluttede vi os for at forsøge at gøre det til fuld tid og flyttede webshoppen til større lokaler. Flytningen har gjort det muligt for os at udvide sortimentet da vi ikke længere er begrænset af plads.

Bierne er stadig i højsædet hos os, de er stadig placeret i privaten og her passer vi dem stadig samtidig med at vi passer webshoppen. Vi har nu et areal på i alt ca. 15.000 m3 hvor vi har plantet træer, buske og blomster. 

Læs mere om bi projektet her