Fragtfri til pakkeshop ved køb over 300,- kr. | Der kan forekomme lidt længere leveringstid i ugen efter Black Weekend d. 27-29 november.

Om os

Om os på her på "Heden"

Dasha og Dan på Hedenhus.dkVi er et forholdsvis ungt par, Dasha og Dan, vi bor ud til Limfjorden på et nedlagt landbrug hvor vi er 7 høns, 5 katte og nogle tusinde bier :-)

I 2015 besluttede vi os for at starte som biavlere, Dasha’s far er i forvejen biavler så hun kendte lidt til det i forvejen. Så vi fik den første familie og har siden fået to ekstra. Forholdsvis hurtigt fandt vi også ud af at selvom vores område stort set kun består af natur, så var det ofte meget svært for bierne at finde nektar og pollen, så vi satte os for at finde ud af hvorfor. Efter kort tids søgning stod det klart at den danske natur har ændret sig rigtig meget siden landbruget er blevet mere effektivt. Så på baggrund af det fandt vi på at starte dette projekt som vi håber, kan være med til at ændre situationen en smule.

Dasha går til dagligt i skole og Dan arbejder indenfor IT, så det er i øjeblikket kun i vores fritid at vi kan arbejde med bierne, men vores håb er at vi en dag kan gøre det på fuld tid, men det er en fremtidsplan. Vi bruger allerede hvad vi kan klare økonomisk på bierne, men med støtte kan det naturligvis gå hurtigere.

Så hvorfor "Hedenhus"? Det er temmeligt simpelt, vores vej hedder "Heden" og vi bor i et "hus" ;-)

Bierne tilses af DanVi går begge to en del op i økologi og bæredygtighed og er meget opmærksomme på hvad vi udsætter os selv for af kemikalier, så vi laver selv en del af de kosmetik og hudpleje produkter vi bruger, så ved vi hvad der er i dem. Vores natur er utrolig vigtig og vi tror at vi kan være med til at gøre en forskel, så i vores dagligdag gør vi noget for at undgå alt for meget spild, vores madaffald går til hønsene, det hønsene ikke vil have ryger på komposten. Vi sorterer glas, papir, plast og metal fra vores affald og sørger for at det går til genbrug. Og i vores webbutik prøver vi så vidt muligt at genbruge emballagen vi får fra vores leverandører så vi undgår spild. Og bestiller du hos os kan du sagtens opleve at vi bruger avispapir og reklamepapir til indpakning i stedet for plastik. I shoppen forsøger vi også at bruge glas eller metal til emballage frem for plastik.

Læs mere om bi projektet her