Derfor er bipollen super sundt

Bipollen indsamles af bierne

Køb dansk bipollen her

 

Bipollen er pollen indsamlet af bier når de er ude for at samle nektar fra blomster. Hver gang en bi besøger en blomst for at samle nektar, så samler de samtidig pollen fra blomsten som sætter sig på deres krop. Når de flyver fra blomst til blomst afgiver de pollen til blomsterne, som kaldes for bestøvning, men modtager samtidig mere pollen end de afgiver. Når en bi vender tilbage til stadet efter en tur efter nektar kommer den med to pollen granulater som hver især indeholder op til 5 millioner pollen sporer.

Derfor er bipollen super sundt

Livsforlængende, forebyggende og helbredende

I det meste af verden er bipollen kendt for at være livsforlængende, forebyggende og have gavnlige effekter på en lang række sygdomme og skavanker, som f.eks. øge modstandskraften mod kræftsygdomme, behandling af hjernesygdomme, Kronisk prostatabetændelse, behandling af forstoppelse, behandling af diabetes, behandling mod grå hår og mange flere. Jeg vil dog ikke gå i dybden med de forskellige behandlinger i denne artikel. Bipollen har endnu ikke vundet det store indpas i det danske, men når folk får øjnene op for alle fordelene så vil det med garanti ændre sig.

Den anerkendte forsker, Dr. Naum Joirisch, Academy of Science, Vladivostok, USSR, udtalte om pollen:

“Pollen er substansen af alt liv i vores verden. Hvert pollenkorn indeholder alle de essentielle stoffer et levende væsen har brug for… intet liv ville være muligt uden pollen”

 Derfor er bipollen super sundt

Sund hud med bipollen

Din hud har også utroligt mange fordele af den gavnlige effekt fra bipollen, herunder mindre appelsinhud, færre rynker, mod leverpletter, mindre uren hud samt bekæmpelse overvægt og fedme med mere. Hvis du vil kan du læse mere i dybden på helsenyt.com

At leve udelukkende af bipollen

Forskning har vist at en person kan leve udelukkende på vand og bipollen, ikke bare i en kort periode, men hele livet. Bipollen indeholder simpelthen alle de næringsstoffer din krop behøver.

Her er bipollen næringsindhold i tal:

Næringsindhold i bipollen pr. 100 g er 365 kcal
Fedt 5 g, heraf mættede fedtsyrer 2 g
Protein 15 g
Kulhydrat 65 g, heraf sukkerarter 58 g
Fibre 5 g

Derfor er bipollen super sundt

Indeholder mange aktive stoffer

Indholdslisten i bipollen lang, her er proteiner, antioxidanter, frie aminosyrer, sukkerstoffer, mineraler, vitaminer, antibiotika, vækststoffer og hormonlignende stoffer, fedtstoffer, duftstoffer som også kan findes i honning, men i bipollen er de i langt større mængder. Mængden af de forskellige stoffer varierer selvfølgelig fra blomst til blomst, men da bierne besøger en del forskellige blomster får man en god blanding af forskellige pollen.

Her er et udpluk af det indhold som kan findes i bipollen:

Vitaminer

Mineraler

Enzymer, Coenzymer

Provitamin A Calcium Amylase
B1 (Thiamin) Fosfor Diastase
B2 (Riboflavin) Kalium Saccharase
Niacin Svovl Pectase
B6 (Pyridoxin) Natrium Phosphatase
Pantothensyre Magnesium Katalase
Biotin Jern Disphorase
B12 (CN-Cbl) Mangan Cozymase
Folinsyre Kobber Cytochrome systemer
Cholin Jod Laktisk dehydrogenase
Inositol Zink Succinisk dehydrogenase
Vitamin C Silicium 24 Oxidoreductases
Vitamin D Molybdæn 21 Transferases
Vitamin E Bor 33 Hydrolases
Vitamin K Titanium 11 Lysases
Rutin 5 Isomerases
Pepsin
Trypsin
Proteiner / Aminosyrer Andre Andre (fortsat)
Isoleucin Nukleinsyrer Xanthophyller
Leucin Flavonoider Crocetin
Lysin Phenol syrer Zeaxanthin
Methionin Terpen Lycopen
Phenylalanin Nukleosider Alpha-aminosmørsyre
Threonin Auxiner Monoglycerider
Tryptophan Fruktose Diglycerider
Valin Glukose Triglycerider
Histidin Brassins Pentosaner
Arginin Gibberelliner
Cystin Kininer
Tyrosin Vernine
Alanin Guanin
Asparaginsyre Xanthin
Glutaminsyre Hypoxanthin
Hydroxyprolin Nuclein
Prolin Aminer
Serin Lecithin

Sådan kan du spise bipollen

1-3 teskefulde eller op til 30 gram bipollen om dagen er nok for de fleste. Bipollen kan spises direkte som den er men kan også bruges i den kolde madlavning som f.eks. salater eller dressinger samt i  kolde drinks som f.eks. juice eller mælkeprodukter. Bipollen i mælkeprodukter eller juice som får lov til at trække i nogle timer har den største effekt da pollen kornene åbner sig så man dermed kan få mere glæde af de aktive stoffer som er i pollen. En rigtig god metode er at lave en juice eller smoothie med bipollen om aftenen før sengetid og så drikke den om morgenen.

Undgå at opvarme bipollen hvis du går efter at få fordelene ved bipollen, da alt for mange aktive stoffer vil blive ødelagt ved opvarmningen. Du kan selvfølgelig sagtens bruge bipollen i varm mad hvis du går efter smagen frem for de aktive stoffer, og bipollen tilføjer da også en ganske god smag i mange varme retter og drikke.

Derfor er bipollen super sundt

Forbehold

Ligesom honning frarådes til børn under 1 år skal man heller ikke give sit barn under 1 år bipollen. Voksne skal tage en lille dosis første gang de prøver bipollen, nogle kan få allergiske reaktioner når de spiser bipollen, så en god måde at tjekke det på er at tage en lille portion ind på tungen og lade den side der et stykke tid, får du ingen reaktion kan du spise det.

Giver man ældre børn bipollen skal de have en lille dosis og være under observation den første gang så man kan se om de får eventuelle allergiske reaktioner. Ammende og gravide frarådes også fra at spise bipollen.

Her kan du købe bipollen

Hvis du gerne vil prøve at spise bipollen kan du se vores udvalg af bipollen her: Køb rent dansk bipollen

Kilder samt uddybende læsning:

Her finder du links til vores kilder samt mere dybdegående læsning om bipollen, god fornøjelse.

Bee Pollen by Dr. Kurt Dansbach – vitaflex.com (Engelsk)
Bipollen – næring for guderne – helsenyt.com (Dansk)
Bee Pollen Benefits and Side Effects – webmd.com (Engelsk)
Superfood: Bipollen – femina.dk (Dansk)
Everyman’s Guide to Perfect Health – books.google.dk (Engelsk)