Fragtfri til pakkeshop ved køb over 300,- kr.
Dansk webshop - Hurtig levering

Biplanter til 2017

Oprettet d. under Projektet

Biplanter til 2017

Indlæg oprindeligt fra 13.01.2017

Allerede nu er det en god tid at planlægge hvad der skal plantes i din have her i 2017, vores projekt afhænger af at vi gør det i god tid, men også du kan starte med at planlægge og endda spare lidt ved at gøre det nu. Mange blomster kan eller skal forspires indendørs inden de kan komme ud, så du kan godt starte med at købe frø allerede nu.

Har du allerede planer om at gøre noget ved din have, så overvej om du ikke kan finde et par steder i haven hvor du kan plante blomster som kan give både nektar og pollen til bestøvere. Og gerne lidt forskellige planter som har forskellige blomstringsperioder så bestøvere kan finde føde i længere perioder.

Bestøvere er afhængige af både pollen og nektar, Pollen er bestøvernes adgang til protein som de skal bruge for at vokse, Nektar er bestøvernes adgang til energi/kulhydrater som de bruger meget af når de f.eks. arbejder og flyver. Bestøverne har brug for både pollen og nektar for at de kan trives, så hvis du kan plante så de får adgang til begge dele kan du gøre meget for dem.

Der findes flere forskellige steder hvor du kan se hvilke planter der er gode for bestøvere, vi viser her 2 som vi selv bruger en del.

Havenyt.dk

Havenyt.dk har en kort og god liste med biplanter hvor der både er blomstringstid samt nektar og pollen indeks. Listen er ikke så detaljeret, men indeholder både de folkelige navne samt latinske navne på planterne, så en hurtig søgning på Google kan både give mere information samt billeder. Klik her eller på billedet nedenunder for at besøge siden.

 

 

 

Biplantekalenderen 2013

Danmarks biavlerforening har lavet et meget detaljeret hæfte med biplanter som du kan downloade gratis og selv udskrive. Dette hæfte indeholder også uddybende artikler om forskellige planter samt artikler om vigtigheden for biplanter. Klik her eller på billedet nedenunder for at downloade hæftet.

 

 

Køb af frø

Hvis du vil spare lidt samtidig med at du vil gøre noget godt så kan du købe frø i stedet for planter og selv få dem til at gro, på den måde kan du for få penge komme meget langt. Det kræver bare lidt tålmodighed på at det starter med at gro.

Du kan selv søge på f.eks. Google efter forretninger som sælger frø. Et af de steder vi selv bruger er en hjemmeside der hedder sommerfuglehaven.dk de fokuserer primært på blomster og planter som er gavnlige for bestøvere, lige nu har de også gode tilbud på frø, så du kan f.eks. starte med at se der. (Skal for en god orden skyld nævne at vi ikke har noget at gøre med deres hjemmeside og at vi heller ikke har nogen form for økonomisk gevinst ved at du køber fra dem.)

God fornøjelse


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar